fredag 10. oktober 2014

Fagdag for webansvarlige

I dag er biblioteket stengt (dessverre) fordi jeg er på fagdag for webansvarlige ved skolene i Akershus. I løpet av vinteren vil hjemmesiden vår få et nytt design. Jeg er en av de heldige som får være med på å utvikle hjemmesiden til skolen, og da må jeg på kurs og samlinger. 

Vår digitale skolehverdag
To elever fra Nesodden vgs fortalte om deres digitale hverdag på skolen, hvilke sosiale medier de bruker og andre digitale verktøy. De kom med mange nyttige tips om hvordan skolen bør kommunisere for å nå ut til elever på plattformer de allerede bruker i hverdagen, slik som Facebook, Tumbler, You Tube og Instagram. De foreslo også hvordan skolene kan bruke It's learning og hjemmesiden for å nå bedre ut til elevene, blant annet ved å bruke kalenderfunksjonene mer aktivt og lenke opp mot de mest brukte sosiale medier.

Den nye hjemmesiden
Vi har fått presentrert det nye designet på hjemmesiden, og det ser mye mer oversiktlig ut. Til og med på mobil og nettbrett vil det se bra ut! Blant annet vil kalenderen vil bli mer oversiktlig og med mulighet for å eksportere hendelser til egen kalender.

Bilder og skriving for web
Folk fra fylkeskommunens kommunikasjonsstab holdt fordrag om bruk av bilder, opphavsrett og hvor vi finner bilder som kan brukes lovlig, samt hvordan man skriver gode tekster for web.